Снимка: архив Reuters
fallback

Иран вербува хиляди мюсюлмани шиити от Афганистан и Пакистан, за да се бият на страната на силите на президента Башар Асад в Сирия, предаде Асошиейтед прес.

Анализатори и служители на силите за борба с тероризма съобщават, че бойците са привличани с обещания за жилищно настаняване, месечна заплата до 600 долара и възможност да получат работа в Иран след завръщането си.

Те получават публични похвали от иранския върховен лидер аятолах Сайед Али Хаменей и имат дори собствени бригади.

Представители на Афганистан и Пакистан обаче се притесняват какво може да се случи, когато те се върнат в родните си страни, които вече се борят с проблеми, свързани с екстремизма.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Отцет

преди 6 години

Синове на Измаил друг път.Не може да си 100%сигурен в това.Пиши че ще произлезе многоброен народ но не се казва ,че ще се наричат араби.

32

Синове на Агар

преди 6 години

Ех, тези потомци на Измаил как са се разцепили и избиват братята си". Не знам какво да напиша и да не засегна някого. Всички се делят по някакъв признак - расов, етнически, религиозен. Вътрешните спорове са най-опустошителни. Добре би било да има обич, разбирателство, взаимно съгласие, мирни намерения и подкрепа между хората. Вместо това се нагледахме на войни, унищожение, омраза и зло.

31

Анонимен

преди 6 години

Това е похвално, защото САЩ плаща само на терористите, които са сунити и кюрди.

fallback