Снимка: Reuters
fallback

Израел финализира процеса за закупуване на допълнителни 17 американски изтребителя F-35, които са по технологията стелт, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на израелското министерство на отбраната.

Досега в Израел бяха доставени пет F-35. Страната представя тези изтребители като един от нейните отговори на иранската заплаха, защото те са незабележими от системите за противоракетна отбрана, по-специално от системите С-300, доставени от Русия на Иран.

По време на преговорите за новите 17 изтребителя цената им бе намалена от 110 милиона долара за всеки един изтребител на 100 милиона долара за самолет.

Първите изтребители F-35, които пристигнаха в Израел, бяха прекръстени от израелската армия на "Адир", което на иврит означава могъщ. Те ще започнат да се използват тази година.

Закупуването на изтребителите F-35 се финансира благодарение на американската военна програма за Израел, която ще достигне 38 милиарда долара за периода 2019-2028 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

211

АЛФ

преди 6 години

До MSCРУСКИЯТ СУ 57 Е 6-ТО ПОКОЛЕНИЕ ,КОЙТО Е НА ВЪГЛИЩА И КОМПЮТЪРА МУ СЕ ЗАХРАНВА С ВОДКА !!!

210

ЖЕСТОКАТА ИСТИНА

преди 6 години

До Анонимен 213Руснаците нямат лазерно управляеми боеприпаси и за това използваха обикновени бомби !!! Е вярно,че избиха хиляди жени и деца ,но това за тях не е проблем,защото не изповядват европейските ценности !!! Русия е северна корея с атомно оръжие !!! Над 40 деца загинаха в Русия,заради корупцията и безхаберие !!!

209

Анонимен

преди 6 години

Израел купи и руски "Терминатори"

fallback