Снимка: архив, Reuters
fallback

Сирийските бунтовници обявиха, че са свалили изтребител на правителствените сили в район между провинциите Дамаск и Суейда.

Самолетът бе свален и се разби на територия под контрола на режима. Съдбата на пилота не е известна, каза Фарес ал Мунджид, представител на бунтовническата група "Сили на Ахмад Абдо".

Според сирийския Център за наблюдение на правата на човека самолетът е свален край село, разположено на границата на провинциите Дамаск и Суейда, близо до район, попадащ в обхвата на прекратяването на огъня в части на Югозападна Сирия, влязло в сила в неделя.

Според телевизия "Ал Маядин" самолетът е бил свален над една от зоните за деескалация в Сирия, предаде ТАСС.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

До Евалата

преди 6 години

До Анонимен-Браво ...евала. Сирия е на народа , а не военната хунта. Скоро и трети ще падне, ако продължават да бомбардират народните армии.Това ли ви учат да пишете? dirty job...

10

Анонимен

преди 6 години

Браво ...евала. Сирия е на народа , а не военната хунта. Скоро и трети ще падне, ако продължават да бомбардират народните армии.

9

Аспарух

преди 6 години

Така наречените Сирийски бунтовници или"умерени терористи" е ясно от къде имат ракети за да могат да свалят самолет.САЩ ги създадоха,въоръжават и напътстват!

fallback