Снимка: Reuters
fallback

Терористите, които взеха заложници в ресторант в столицата на Бангладеш Дака, не са членове на "Ислямска държава", заяви днес министърът на вътрешните работи Асадузаман Хан, цитиран от Франс прес и БТА.

"Те са членове на Джамаат-ул-муджахидин", уточни министърът и допълни, че тази екстремистка групировка от повече от 10 години е забранена на територията на страната. 

Oще по темата

ИД пое отговорността за заложническата акция, която струваше живота на 20 заложници чуждестранни граждани и двама полицаи.

Полицията разпространи имената и снимките на шестимата нападатели, които бяха убити от командоси от антитерористичните сили. Седми нападател е заловен жив и е разпитван от полицията.

Вътрешният министър Хан съобщи, че всички похитители са образовани младежи, някои от които са завършили университет, и произхождат от добри семейства, както и че никой от тях не е посещавал училище за изучаване на Корана.

Запитан как според него тези младежи са станали джихадисти, Хан отговори: "Това се превърна в мода."  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Слава на НПО

преди 7 години

Препоръчвам на правозащитните НПО да обърнат внимание в медиите на едно неразбиранена исляма:ислямистите смятат,че да умреш за вярата си е висша благодетел и тъй катоспоред тях ислямът е най-миролюбивата и човеколюбива религия,си позволявяат от времена време да оказват честта на иноверци също да се извисяват духовно,като ги убиват.Препоръчвам на ислямистите да издигнат на ново равнище ролята на НПО-тата по света,като превърнат служителите им в светци-мъченици на вярата.

14

Анонимен

преди 7 години

Спокойно бе, не са били от ислямска държава...а от една друга ислямска групировка. За малко да си помисля, че имало ислям в цялата работа!

13

до 6

преди 7 години

Тия са "мюсюлмани" колкото инквизицията са "християни", колкото сталинистите са "комунисти" и колкото нато и ес са "демократи".

fallback