Снимка: Reuters, архив
fallback

Въздушните удари срещу петролните находища и складовете с пари на "Ислямска държава", както и усилията за пресичане на достъпа на групировката до международните финансови системи, са я принудили да намали възнагражденията на нейните бойци в Ирак и Сирия наполовина.

Това каза представителят на Държавния департамент на САЩ Андрю Келър пред членове на комисиите по външни работи и за въоръжените сили към Камарата на представителите на Конгреса, пише в. "Вашингтон таймс", цитиран от БТА.

Американският заместник-министър на финансите Даниъл Глейсър потвърди, че "Ислямска държава" е намалила заплатите, бави изплащането им и затова нейни бойци напускат бойното поле, пише и в. "Дейли мейл".

"Виждаме индикации, че "Ислямска държава" не може да плаща заплатите на собствените си бойци и знаем, че удряме там, където ги боли. Виждаме и увеличение на корупцията вътре в групировката", каза той.

За финансовата криза в "Ислямска държава" свидетелства фактът, че тя е обложила с данъци най-бедните хора, живеещи под нейното управление, а преди това те са били освободени от данъци, заяви Глейсър, цитиран от ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 7 години

До 11: Ами вие Турците как се кефите, че 500 години сте ни били "***". И как се кефите, че цели кюрдски селища са изпепелени. Ами да, гърмят ваши невинни. Както вие правихте в България по времето на Тодор Живков. На това му се вика алтернативен метод на война. Война, започната от Ердоган. А за самозабравилите се руснаци, те не бяха на ваша територия, а на границата. А вие редовно влизате в Гърция. Вие сте се самозабравили, не те.

20

хаха

преди 7 години

Инициат0рите на групир0вката са им намалил1 и3дръжката.

19

ИД

преди 7 години

Стегнация, баце. Ев.реите като ударят борсата и цените и става лошо. ХаХа.

fallback