Снимка: кадър YouTube
fallback

Във видео, разпространено от джихадистите от "Ислямска държава", главорезите "наказват" предполагаем руски шпионин.

Джихадист, говорещ на руски, прерязва гърлото на пленника и предупреждава Русия, че войниците ѝ ще загинат, биейки се с ИД, пише британският "Telegaph".

Пленникът, облечен в оранжеви затворнически дрехи прави очевидно насилствено признание, че е шпионирал "Ислямска държава". Той твърди, че е помагал на Русия да залови сътрудници на ИД от Кавказкия регион.

Джихадистът от своя страна заплашва президента на Русия Владимир Путин и заявява, че той е следващият. Това не е първият случай, в който ИД екзекутира предполагаем руски шпиони.

На 13 януари "Ислямска държава" публикува видео с екзекуцията на двама мъже, нарекли себе си агенти на руската Федерална служба за сигурност (ФСБ). На записа разпитът им се води на руски език. Един от мъжете казва, че е Жамбулат Мамаев, роден през 1976 г.

Той нарича себе си агент на ФСБ и казва, че му е поставена задача "да се внедри и да дава информация на ФСБ". Мамаев казва също, че за извършената работа са обещали да му платят "в зависимост от получената информация". Вторият екзекутиран казва, че е Сергей Ашимов. Неговата задача била да осигурява информация за местонахождението на лидерите на "Ислямска държава".

По-късно "Комерсант" писа, че един от "агентите на ФСБ" - Сергей Ашимов, е работел в град Казан като продавач и шофьор на камион, а другият – Жанболат Мамаев, е живял в Казахстан, преди да замине за Сирия, припомня rbc.ru.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Глупости на куб..

преди 8 години

АБСОЛЮТНО,ЧИСТ МОНТАЖ!*** И ПРИМИТИВНА РУСКА ПРОПАГАНДА -----"ВИДИТЕ ЛИ ...И НАС НИ ЗАПЛАШВАТ"...ха,ха,хааааааааааааа......НЕ НАМ...НЕ НАМ.......мы знаем кто управляет ИДИЛ...!!!

50

анонимен

преди 8 години

ПУТИН ПЪК ИМ ОТВЪРНАЛ ЧЕ, ЗА КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА МОЖЕ ДА ИМ ПРАТИ ПОДАРАЦИ КАТО НЯКОЙ ИСКАНДЕР НАПРИМЕР И СИ ГО ПРИМЕСТИЛ В ДРУГИЯ КРАЧОЛ.....

49

мдаа

преди 8 години

Младежът е всъщност руснак, славянин с много тежка житейска съдба. И е бил само на 23.

fallback