Снимка: БТА
fallback

"Ислямска държава" е враг на цивилизацията, а терористите не бива да се делят на умерени и неумерени”, обяви руският президент Владимир Путин по време на днешното заседание на Международния дискусионен клуб "Валдай", предаде ТАСС.

Oще по темата
Путин припомни, че ИД е взела под контрола си огромни територии и в случай на завладяване на Дамаск или на Багдад е можела да получи статут на официална власт. “Цялата международна общност трябва в крайна сметка да разбере с кого си имаме работа”, заяви Путин и добави, че става дума за врагове на цивилизацията, на човечеството и на световната култура. Той добави още, че по такъв начин терористите дискредитират исляма.

По думите на руския президент усилията на САЩ за борба с тероризма не са дали резултат, защото САЩ са водели двойна игра, използвайки част от терористите за сваляне на неугодни им режими. “Винаги е трудно да се води двойна игра - да се говори, че се води борба с терористите и в същото време човек да се опитва да си служи с част от тях, за да движи своите пионки в Близкия изток и да обслужва интересите си”, каза Путин, цитиран от БТА.

Руският президент заяви още, че антитерористичната операция на Русия в Сирия има за цел да допринесе за установяване на мир там и да се нанесе превантивен удар по терористите, предаде ТАСС. Той изрази увереност, че руските военни действия ще окажат необходимото въздействие върху ситуацията в Сирия в положителен план.

Путин допълни, че на Сирия ще й бъде необходима мащабна икономическа и финансова помощ, за да се възстанови след войната и че трябва да се определи формата за привличане на страни донори и международни организации. “След като се победи тероризмът в Сирия трябва да има и политическо уреждане на сирийската криза”, припомни Путин.

Той добави, че координацията на Русия със САЩ за действията им в Сирия напредва, но не така бързо, колкото би искала Русия, предаде ТАСС.

Руският президент обаче нападна Щатите, които според него са лъгали Русия и целия свят, като са говорели за ядрената заплаха от Иран. "Тези дни се проведоха първите изпитания на американската противоракетна отбрана в Европа. Какво означава това? Това означава, че когато спорехме с нашите американски партньори, сме били прави. Опитвали са се за пореден път да заблудят нас и целия свят или казано съвсем просто - лъгали са", каза Путин.

Той посочи, че въпросът не е в хипотетичната ядрена заплаха, която не е съществувала никога, а в опитите да бъде разрушен стратегическият баланс. "Да бъде променено съотношението на силите в твоя полза така, че не просто да доминираш, а да имаш възможност да диктуваш волята си - както на твоите геополитически конкуренти, но, според мен, и на твоите съюзници", продължи той.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

факт

преди 8 години

АБСОЛЮТНО

70

метла за вас

преди 8 години

ИД ,фашизъм ,комунизум , това са изверги .Колкото по бързо разберете това толкова по -добре .Светът трябва да живее в мир и демокрация ,но не и по болшевишки -фашистки образец. У нас има много промити мозъци с бетонни глави ,които никога няма да разберат що е свобода и демокрация.Страна в която има милиционерски терор не може да претендира за демокрация!

69

Анонимен

преди 8 години

ЦИВИЛИЗАЦИЯТА Е ВРАГ ЗА КРЕМЪЛ !

fallback