Снимка: БТА

Близкият изток щеше да е по-стабилен, ако Саддам Хюсеин и Муамар Кадафи бяха още на власт, съответно в Ирак и Либия. И няма две мнения по въпроса, заяви днес Доналд Тръмп, един от водещите претенденти за номинацията на Републиканската партия за президентските избори в САЩ догодина, цитиран от Ройтерс.

Пред американската телевизия NBC Тръмп спомена тези две държави, правейки паралел със сегашните усилия за сваляне от власт на сирийския президент Башар ал Асад.

“Ако погледнете Либия и видите какво направихме там, това е пълна каша. Ако погледнете Ирак на Саддам Хюсеин, видите какво направихме там, това е пълна каша”, коментира американският милиардер. Тръмп предупреди, че в Сирия ще се случи същото.

Попитан дали Близкият изток щеше да е по-стабилен, ако Кадафи и Саддам все още бяха на власт, водещият републикански претендент за Белия дом според проучванията на общественото мнение в САЩ отговори лаконично: "Разбира се, че щеше да бъде."

По-рано Тръмп обяви, че поддържа кампанията на Русия в борбата с джихадистката групировка "Ислямска държава", въпреки че Москва подкрепя режима в Дамаск. Сирийският президент Башар ал Асад може да бъде заменен от някой много по-лош, се аргументира той миналата седмица.

(БТА)

Коментари Напиши коментар

75

Дж

преди 6 години

До 114, или като дойде на власт прави това което му се каже

74

Край

преди 6 години

И Обама е съгласен - готов е да се извини на Либийците, Иракчаните и Сирииците, че им е разсипал държавите. Ще се извини как няма, нали на докторите в Афганистан много им се извини.

73

Анонимен

преди 6 години

ЕДИН ОТ ТЯХ ПОНЕ МИСЛИ С ГЛАВАТА СИ...