Снимка: Gettyimages
fallback

Общ преглед

Мюсюлманите не правят достатъчно, за да се борят срещу джихадистите от "Ислямска държава" и тяхната дяволска идеология! С тези думи се обърна Рания, кралицата на Йордания, пред журналисти и гости във Франция, където бе поканена да изнесе лекция в университет близо до Париж.

Пламенната реч на кралица Рания бе внимателно слушана от 18-годишната й дъщеря Иман, която бе сред публиката, пише "Дейли мейл".

"Изправени сме пред времена на голяма опасност. "Ислямска държава" продължава да разпространява своята сатанинска идеология", каза тя.

"Умерените мюсюлмани по цял свят не правят достатъчно, за да спечели идеологическата борба в основата на тази битка. Ние не подкрепяме "Ислямска държава", но не им се и опълчваме. Не можем да застанем срещу тях, докато не разберем за какво се борим", допълни кралицата.

Кралица Рания се фокусира върху младежта в Близкия изток , като подчерта, че много млади хора са принудени да напуснат страните си, защото нямат работа.

Според кралицата, около 100 милиона работни места трябва да бъдат създадени в региона до 2020 г., за да се избегне недоволните млади хора да се присъединяват към редиците на джихадистите.

Тя завърши с думите: "Провалът не е опция. Ако не успеем и екстремистите спечелят, регионът бързо ще бъде опустошен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

Анонимен

преди 8 години

АКО Я ПИПНАТ ТАЯ УБАВИЦА ОТ ИДИЛ НАПРАВО НЕ МИ СЕ МИСЛИ

79

Анонимен

преди 8 години

Според мен се създава нов кръстоносен поход !Може би до 25 години ще избухне голяма война между християни и мюсюлмани.За жалост Нострадамус пише че от балканите нищо няма да остане.Това ще е краят на света.

78

Анонимен

преди 8 години

Рания винаги ми прилича на една съседка, само дето съседката избяга да разкраси по-добрата Европа преди 10 години вече... Красивите лица останаха само в интернет, а реалността бомба е паднала... Иначе хубав призив , ама и той имагинерен като образа

fallback