Снимка: Reuters, архив
fallback

Джихадистите от "Ислямска държава" предприеха ответен удар срещу кюрдските сили в Северна Сирия, минавайки вчера в голяма офанзива по 150-километров фронт, предаде ДПА, цитирана от БТА. Според Сирийския център за човешки права джихадистите са си върнали град Айн Иса, на 50 км северно от бастиона на ИД - Рака, само две седмици, след като той падна в ръцете на Кюрдските сили за народна защита.

Около Айн Иса продължават сражения. Благодарение на въздушните удари на антиджихадистката коалиция начело със САЩ, кюрдските сили са си върнали контрола над съседно село. ИД обаче е завладяла редица села около планината Джабал Абдул Азиз, на около 100 км на изток. В започнала вчера офанзива джихадистите са дали 37 убити и
46 ранени, твърди центърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен! Политиката не е късогледа .Но просто нещо не се сработва ,било с Курдите ,с Арииците -Иран. Целта е да се разбунят 20 мил. мюсюлмани в Русия и около нея,ама и там не спят. И затова не сработва както трябва . А и изтърваха снимките с,,екзекуциите в студиото,-,да не говорим за снимките на МакКеини с Абу Багдади .

3

1

преди 8 години

Единствените хора който реално се противопоставят на ИД по земя са кюрдите.Бият ги където ги хванат. Америка обаче им помага с половин ръка. Ако ги въоръжат с тежки оръжия и им обещаят земя единственото което мога да кажа е: "Довиждане ИД". Видяхме как се справиха в Кобане и околностите. Видяхме и как отрязаха достъпа на ИД бойци от Турция. За съжаление обаче Америка ги смята за половин терористи :)Затова войната ще е дълга и безмилостна.

2

онбашията

преди 8 години

някой дето знае арабски да ме поправи, но айн иса не значи ли окото на исус? :)

fallback