Снимка: Reuters, архив
fallback

За "по-малко от пакет цигари". За толкова се продават младите момичета, отвлечени от "Ислямска държава“, които се продават на пазарите за робини. Нищожните суми са посочени в нов доклад за групировката, цитиран от британският вестник "The Daily Express".

Oще по темата

Документът се базира на разказите на жени, избягали от плен от зони, контролирани от екстремистите, пише "Фокус".

Зайнаб Бангура, пратеник на ООН за сексуалното насилие при военни конфликти, разкри поредица от шокиращи факти за реалното положение на момичетата в самопровъзгласения халифат на "Ислямска държава".

Групировката все още организира робски пазари, по-специално за млади жени, най-вече по време на големи офанзиви. За съжаление броят на момичетата, станали жертви на насилието, не може да бъде проследен.

"Те отвличат и поробват жени, когато завладяват области, така че - не искам да наричам това свежи попълнения - но те имат непрекъснато нови момичета", коментира Бангура. Тя поясни, че отвличанията на млади жени е един от способите на "Ислямска държава" да попълва редиците си.

"Това е начинът, по който се привличат мъже: ние имаме девици, за които може да се ожените", обясни пратеникът на ООН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

22122131321321331231

преди 4 години

До Генерал Гадорянimash pravo

18

Генерал Гадорян

преди 8 години

Религиите са измислени от мъже, за мъже и прочее. И господ е мъж. Навремето е бил жена. Ама минало бешело.

17

Анонимен

преди 8 години

Ами така ще е, като са закачулени с разни бурки и фереджета!Мъжът все едно че купува котка в чувал, не знае какво ще види, когато й свали фереджето. Има много риск при такава покупка. Ако бяха облечени в нормални европейски дрехи, за да може да се види лицето, косата, краката и да се прецени фигурата, цените щяха да са различни за всяка жена, като някои сигурно щяха да струват колкото цял чифлик или СПА-център..

fallback