Снимка: архив, Reuters
fallback

Екстремистите от джихадистката групировка “Ислямска държава“ са екзекутирали 503 души в град Рамади, предаде "Фокус", позовавайки се на изказване на помощник губернатора на провинция Анбар Фалех ал Исави.

"Екстремистите от "Ислямска държава" в петък вечерта са превзели по-голямата и важна част от град Рамади и са екзекутирали 503 граждани. Половината от броя на загиналите са жени и деца“, посочва ал Исави.  Екстрeмистите са превзели и регионалния команден център в Рамади.

"Командният център на операциите в Анбар е опразнен", казва пред AFP Миханад Хаимур, говорител и съветник на губернатора. Няколко източници от силите за сигурност потвърждават изтеглянето на военните.

Бойците, които вече контролират по-голямата част от столицата на провинция Анбар, използваха вълна от самоубийствени атентати в четвъртък и петък да превземането на голяма част от града.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Анонимен

преди 8 години

113 - явно не си добре - в газа както и в Донецк терористе се крият между цивилните - изстрелват ракети мини и тн от дворовете на болници училища и жилищни сгради и по тази причина загиват и невинни хора - а тези *** от игил - те вообще не са хора - както и повечето от твоята газа

54

Анонимен

преди 8 години

Защо сега не се подеме кампания "Аз съм Рамади" както преди няколко месеца за французите?

53

l

преди 8 години

Платени наемници зверове за ционоуахабистки интереси.Кога имаше наскоро друга цифра за избити ДЕЦА СЕМИТИ повече от 500....?А,да варварско терористичното бомбардиране на концлагер Газа от ционисткия режим,като всичките невинни обградени жертви включващи и жени и мъже СЕМИТИ са стотици повече.

fallback