Снимка: БТА
fallback

Групировката Ислямска държава изпраща подкрепления на бойците си, които се сражават с кюрдските сили за град Кобане в Сирия. Това става, след като цели на екстремистите бяха атакувани при предвожданите от САЩ въздушни удари на други места, каза кюрдски командир, цитиран от Ройтерс.

Окалан Исо, който е заместник водач на кюрдските сили, защитаващи Кобане, каза, че Ислямска държава изпраща още бойци и танкове в района на намиращия се до турската граница град, откакто предвожданата от САЩ коалиция започна вчера да нанася въздушни удари по групировката в Сирия.

"Броят на техните бойци се увеличава, броят на техните танкове се увеличава след бомбардирането на Ракка", заяви той, имайки предвид вчерашните нападения.

Според кюрдския командир силите на "Ислямска държава" са стигнали на 8 километра от южните покрайнини на Кобане, което е по-близо от когато и да било от началото на боевете.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 9 години

До АнонименТурция е от същото тесто... ..само от ''кумова срама'' или по-точно от Натова срама е против ИД.. а в същност им е като едно легално политическо крило!

9

Анонимен

преди 9 години

"Ислямска държава изпраща още бойци и танкове в района на намиращия се до турската граница град"Викате Турция била лоша... турците били лоши....Виждате ли сега, че семитите са по-лоши?!Тази война се води в задния двор. На 12 часа път с кола от нас.Да не стане да се молите Турция да спира ***?

8

?!?

преди 9 години

Абе изтребете тия същества бе, изтрийте ги от лицето на земята, която петнят, колко да е трудно?

fallback