Снимка: Reuters
fallback

Броят на загиналите по време на настоящата израелска офанзива с въздушни удари в Ивицата Газа вече е достигнал 100 души, съобщиха медици, цитирани от ДПА и АФП.

Ашраф ал Кудра, говорител на службата за спешна помощ в Газа, каза, че от началото на израелските въздушни удари най-малко 670 души са били ранени в тази палестинска територия. По думите му повечето от тях са цивилни, включително жени и деца.

Същевременно Израел разположи до границата с анклава три пехотни бригади, вероятно като подготовка за нахлуване по суша.

През следващите дни в района ще бъдат изпратени като подкрепление още една или две бригади, каза говорителят на армията Петер Лернер.

Военните обаче подчертаха, че решението за навлизането по земя в Газа ще бъде взето от политическото ръководство.

Няма признаци, че в момента има преговори за сключване на примирие, посочват агенциите.

Изстреляни от Газа ракети и днес продължават да падат дълбоко навътре в територията на Израел, което наложи затваряне на международното летище "Бен Гурион" за няколко часа тази сутрин. От палестинската групировка Хамас, която контролира ивицата, обявиха, че са изстреляли по летището четири усъвършенствани ракети "М-75".

Посланикът на САЩ в Тел Авив Дан Шапиро каза по армейското радио, че "никой не иска сухопътна операция" и изрази надежда, че Хамас ще спре ракетния обстрел. Шапиро заяви, че в случая Израел разполага с "пълната американска подкрепа".

Днес срещу Израел бяха изстреляни и две ракети от Ливан, което става за пръв път от началото на настоящия етап от израелско-палестинския конфликт. По данни на ливанските служби за сигурност неизвестни лица са изстреляли ракетите от района на град Мари в Югозападен Ливан.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Sunny ray

преди 9 години

Нека престъпниците от терористичната групировка Хамас да спрат лъжливо да се представят за жертви, защото те са инициатрите и агресорите във войната срещу Израел заедно със съучастниците им от мюсулманси държави, които ги въоръжават заради материална изгода. Хамаз са изстреляли над 1000 ракети срещу територията на Израел, срещу обществени сгради и бензиност.и атомен завод и застрашават живота на много хора и на целия свят.Всички терор.групировки трябва да бъдат осъдени и забранени като престъпни

23

Анонимен

преди 9 години

Мaлко водa от изворa. Нa всякa изстрелянa рaкетa от Хaмaс, около 850 до сегa ,очaквaният ефект нa бумерaнг е невероятен. Сaджaия, Бет Лaия, Хaн Юнес Aзa, Рaфиaх, тaкa нaреченaтa Хaмaсленд приличa нa филмов декор от уестърн нa Юниверсaл Пикчерс. Тези *** принуждaвaт с оръжие , обърнете внимaние с ОРЪЖИЕ жените и децaтa дa лежaт върху бункерите зa дa пaзят оръжието си от Орловите очички и нокти нa Изр. Aрмия. Стрaхливци. Животинките се крият под земятa и не виждaт действителносттa .

22

Sunny ray

преди 9 години

До Анонимен И Хитлер,нацистите и терористите-всички които мразят и искат да унищожат Израел и съучастниците им са слуги на дявола с престъпните си дела-омраза,убийство,грабителство и неправда, и като врагове на Божия народ и на правдата те са врагове и на живият Бог -Богът на Израел, праведния Съдия. Така че ще получат и въздаянието от Бога за дявоските си дела, което е вечно наказание в ада. Хитлер вече със сигурност е в ада, враговете на Бог ще бъдат там, освен ако не се покаят за греховетe

fallback