Снимка БТА
fallback

Ислямистка групировка в ивицата Газа е изстреляла три ракети към южния израелски град Димона, където е разположен ядрен реактор, без да причинят наранявания или щети, предаде Ройтерс, като се позовава на израелската армия.

Една от ракетите е прехваната от израелската система за противоракетна отбрана "Железен купол", а другите две попаднали на открити пространства, каза говорител на армията.

Членове на "Бригадите Изедин ал Касам" (военното крило на Хамас) съобщиха, че са изстреляли ракети М-75 с далечен обсег.

Други зони в пустинята Негев в южната част на Израел също са били взети на прицел, посочи израелската армия.

Съединените щати призоваха Израел и палестинците да намалят напрежението в Газа и изразиха загриженост за безопасността на цивилни от двете страни, съобщи Ройтерс.

Говорителката на Държавния департамент Джен Псаки каза на брифинг, че държавният секретар Джон Кери, който е в Китай, е разговарял по-рано през деня с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху и планирал да разговаря с палестинския президент Махмуд Абас в следващите 24 часа.

В разговори с Нетаняху Кери е изразил готовността на САЩ да помогне за спирането на ракетния обстрел и за възстановяването на примирието от 2012 г., колкото може по-скоро, отбеляза Псаки. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Sunny Ray

преди 9 години

Израел е въвлечен във война от терористични мюсулмански организации, подложен на денонощен бомбен обстрел от дни. Застрашен е мира и жовота на много граждани, има и жертви. Този военен конфликт, иницииран от Хамас е сериозна заплаха за мира в Близкия изток и за бъдещето бе света. Безхаберието на световната общност и дори толерирането на терористите е престъпно, т.к. опитите за преразпределяне на земите от арaбите е заплаха за света от 3та световна война,която със сигурност ще е последна

16

Пенетратор

преди 9 години

До АтанасМного голям експерт "пенетрираща"...хммм! Аз си мислих, че ракети със "пенетрираща" (проникваща) бойна глава са противо-танкови или противо-бункерни ама щом сте казали, че са за ПРО, ОК! И щом тези ракети идващи от ГАЗА само плашат козите, значи няма за какво да се притесняваме! И един съвет от мен , пазете се някой да не ви "пенетрира" ***!!!

15

Анонимен

преди 9 години

До Николай10 правилна логика си имат хората, кво толкова се пениш или искаш мустакат арабела да ти чете новините вечер по телевизията

fallback