Снимка: Reuters
fallback

Израелските военновъздушни сили нанесоха през нощта удари по 34 обекта в ивицата Газа, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на израелската армия и палестински източници. Палестински тийнейджър бе убит днес в сблъсък с израелски военни на Западния бряг на река Йордан.

Новият изблик на насилие идва след като трима израелски тийнейджъри, отвлечени миналия месец на окупирания Западен бряг, бяха открити мъртви. Израел обвини за убийството Хамас и се закани палестинското ислямистко движение да плати висока цена.

Хамас отрича участие в отвличането и убийството на израелските младежи.

16-годишен палестинец бе убит от израелски войници в град Дженин. Той хвърлял самоделни гранати по израелските военни, които извършвали арести.

По-рано израелската армия разруши къщите на двамата главни заподозрени в отвличането на тримата израелски тийнейджъри, намерени мъртви край Хеброн, на Западния бряг, предаде Франс прес, цитирайки очевидци. Къщите на Маруан Кауасме и Амер Абу Ейше, членове на Хамас, били взривени.

Израелските военновъздушни сили нанесоха през нощта удари по 34 "центъра на терористична дейност" на ислямисткото движение и още една радикална палестинска групировка, Ислямски джихад, в ивицата Газа. Четирима души бяха ранени, а един е в неизвестност.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 9 години

evrei i arabi da se trepat ne sa ot nashite...

22

Анонимен

преди 9 години

До сами23 Никой не са гонили, 24ч. след създаването на Израелската държава са нападнати от всичките и съседни държави съответно им изсърбаха попарата. Според теб какво трябва да направят, ти да не би да им се разкрачиш случайно!?

21

Анонимен

преди 9 години

До Ха9 "АКО...Ботев беше с каска, а Левски с ботуши" аре стига бре, това е все едно да дадеш на *** да управлява самолет....Относно Адолфчо, ако беше продължил щеше да стигне и до тях. Самите араби си признават, че палестинците са *** на арабската нация и не ги бръснат за слива, нямам нищо против хорицата и тяхната етнос и религия, но тия не се траят с тяхната диващина!

fallback