Башар Асад. Снимка: Reuters
fallback

Сирийският президент Башар Асад обяви, че страната му ще се защитава от евентуална агресия и ще излезе победител, съобщи Ройтерс.

"Заплахите от пряка агресия срещу Сирия само ще увеличат нашата обвързаност с дълбоко вкоренените ни принципи и независимата воля на нашия народ. Сирия ще се защитава от каквато и да е агресия", заяви Асад пред делегация от йеменски политици, цитиран от държавната телевизия в Дамаск.

Oще по темата
Той се зарече, че Сирия ще излезе като победител от евентуална конфронтация със САЩ и техните съюзници.

"От началото на кризата ние чакаме да се разкрие нашият истински враг. Това е историческо противопоставяне, от което ние ще излезем като победители", убеден е Асад.

Междувременно жителите на сирийската столица се запасяват с хранителни стоки, готвейки се за евентуална извънредна ситуация, която може да възникне след западни удари, съобщи ИТАР-ТАСС. Сирийският премиер  Уаел ал Халки заяви, че правителство "е мобилизирало всички ресурси, за да осигури населението с хранителни стоки, лекарства и стоки от първа необходимост в случай на възникване на извънредна ситуация". Халки съобщи, че всички държавни служби, отговарящи за снабдяване на населението, работят в извънреден режим. Взехме мерки, за да предотвратим недостиг на продукти и да избегнем затруднения, "на което разчитат враговете ни", каза той.

Доброволци са снабдили с всичко необходимо бомбоубежища, разчистени са боклуците от мазетата, разказва цитиран от агенцията сирийски лекар, учил в Русия.

В армейските бази в околностите на Дамаск се извършва частична предислокация на личния състав и бойната техника.

Около ключови ведомства и партийни офиси пък са поставени допълнителни бетонни заграждения.

Тази сутрин в някои от централните квартали на Дамаск даже е бил изпробван сигнал за въздушна тревога, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

149

Очевидно

преди 10 години

Той и Садам така викаше, ама за един месец го окупираха, че и го обесиха после. В директен сблъсък никой не може да победи тези които ще го ударят.

148

sunny ray

преди 10 години

Башар Асад и неговите съучастници самите са врагове на мира, на правдата,на Израел, на своя народ и на Бога и делата им- убийството на невинни хора, насилието и измамата с която прикриват злите си дела като използване на химическо оръжие и избиване на невинни хора са доказателство че са престъпници срещу човечеството и противници на Бог,а такива хора никога не са победители, защото крайната победа е на праведния Бог и на всички които са Негови верни последователи.Последната дума ще има ХРИСТОС!

147

megi 55

преди 10 години

Ето това създава исляма! Хора като този,Кадафи,Садам Хюсеин,камикадзета терористи и надъхани убийци ! Казват,че Бог е един само името му е различно!Мюсюлманите го наричали Алах.Не вярвам в това,защото нашият християнски БОГ не ни учи на такова насилие и смърт граничещо с фанатизъм!Само исляма го проповядва.И после ***,че им вярвай,че са добронамерени! Всяка държава трябва да внимава до къде ги допуска особенно когато става въпрос да са в управлението само нашите продажници го направиха умишлено

fallback