Сирийската армия е нанесла въздушен удар по бунтовническа полева болница. Снимка: Reuters
fallback

Най-малко 18 души са убити при въздушен удар, нанесен днес от армията по бунтовническа полева болница в Южна Сирия, предадоха Асошиейтед прес и ДПА, като се позоваха на опозиционна група.

Сирийският център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП) съобщи, че са загинали осем бунтовници, трима лекари и седем цивилни, сред които жена и младо момиче.

Въздушният удар бил нанесен в южния сирийски град Дераа, където преди две години избухна бунтът срещу режима на президента Башар Асад.

Oще по темата

Над 40 души бяха убити по-рано днес при самоубийствен атентат с кола бомба близо до централата на управляващата партия Баас в столицата Дамаск, предаде Франс прес, като се позова на СЦНЧП.

При нападението е леко ранен генералният секретар на Демократичния фронт за освобождение на Палестина Наиф Хауатме. 78-годишният Хауатме е в добро състояние. При атентата, извършен близо и до руското посолство в Сирия, няма пострадали руски граждани, съобщи ИТАР-ТАСС.

Сирийската опозиция осъди нападението, "който и да е неговият извършител", предаде Франс прес, като се позова на нейно комюнике.

Националната коалиция на сирийските революционни и опозиционни сили, която обсъжда днес в Кайро предложението на своя лидер Ахмад Муаз ал Хатиб за преки преговори с представители на режима, не обвини властите за атаката. Сирийската опозиция по принцип приписва на режима нападенията срещу нея в страната, отбелязва АФП. Ислямисти, които се сражават на страната на бунтовниците, са поемали отговорността за самоубийствените атентати в Сирия.

Два минометни снаряда поразиха днес сградата на генералния щаб на сирийските въоръжени сили в самия център на Дамаск, съобщи СЦНЧП, цитиран от Франс прес. Нападението бе извършено близо три часа след атентата с кола бомба до централата на Баас. Няма пострадали. В момента на нападението в сирийския генерален щаб нямало хора, тъй като сградата е в ремонт, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 11 години

това е манипулирана информация, т.нар "сирийска опозиция" представлява армия от ислямисти, убийци и главорези, международни авантюристи и пр. ***, въоръжени и организирани от САЩ и техните марионетки. Нещо като добре организиран башибозук, постоянно снабдяван с всичко необходимо и подържан с всякаква логистика от щатите. Това е армия която направи всичките революции в Северна Африка, най-много се развихри в Либия, което беше генерална репетиция за Сирия. Останалото е промираве на мозъци .....

12

9667

преди 11 години

Хей, bg, ти си перфектен пример, защо на хора под определено интелектуално ниво не трябва да се дава достъп до оръжия, жени и интернет!

11

bg

преди 11 години

Sataninskite muslemski svetovni teroristi se trenirat v Guantanamo ot USA i polu4avat visoki zaplati,te i tehnite semeistva.Pentagona poema razhodite.

fallback