Снимка: Ройтерс
fallback


Над 125 души са били убити и ранени при атентати в алауитско село в Сирия днес, предаде AFP, цитирана от БТА, като се позова на опозиционна група.

Алауитите са религиозно малцинство в страната, към което обаче принадлежи голяма част от елита, включително президентът Башар ал Асад.

Oще по темата

Сирийският център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП) заяви, че за момента не е ясно дали бунтовниците са извършили нападенията в село Акраб, в централната сирийска провинция Хама. „Не можем да посочим дали бунтовниците стоят зад тази атака, но ако те са я извършили, това е най-сериозното нападение срещу алауити досега”, заяви директорът на правозащитната организация Рами Абдел Рахман.

Това ще е най-тежкият случай на избиване на цивилни алауити от противниците на режима. Над 42 хиляди души са били убити в Сирия по данни на СЦНЧП от началото на бунта срещу Асад преди близо 21 месеца.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

kireza

преди 11 години

До чичо МиткоЧичо Митко,Сирия както и Либия ги управляваха умни хора,затова народите им имаха и жилища и безплатна медицина и т.н...Ама как световните бандити могат да се примирят с това?Унищожиха "диктатора" Кадафи по най зверски начин,избиха над 60000 либийци,от които над 10000 пеленачета,сега в Сирия вършат същото с ръцете на катарски и турски бандити и с цялата криминална ислямистка ***!От така наречената "опозиция" само 5% са сирийци,криминални...В Правец са същите криминални,както в

78

до 89

преди 11 години

ти пък много чист евреин се извъди. Дъшичките и мисливи тънат в мизярия и мърсотия. Арабите са много по-човечни от вас.Сега седиш и лъжеш и искаш да настроиш хората срещу арабите. За да съжалявали горките и нещастни мошета. А как лъжете и мамите само.

77

до 102

преди 11 години

Амин! Да бъде!И ще бъде, подлежат на ликвидация от лицето на земята. От тази си участ няма да избягат.

fallback