Ударената от ракетата сграда. Снимка: Reuters
fallback

Ракета, изстреляна от Ивицата Газа срещу Южен Израел, удари жилищна сграда и уби трима души днес сутринта, съобщиха световните агенции, като се позовават на израелски медии и полицията.

Това е първото съобщение за израелски жертви, откакто израелската армия започна въздушна офанзива срещу Ивицата Газа вчера.

"Трима души бяха убити и двама леко ранени при попадение на ракета тип "Град" в четириетажна жилищна сграда в град Кириат Малаши", на 25 км северно от Ивицата Газа, уточни говорителят на израелската полиция Мики Розенфелд, цитиран от Франс прес.

Телевизията показа кадри на разрушен апартамент на последния етаж на сградата, улучена от ракета.

Полицията съобщи, че през изтеклата нощ близо сто ракети, изстреляни от Ивицата Газа, са ударили също градовете Ашдод, Ашкелон, Ган Явне, Кириат Гат е Беершева, разположени на 30-40 км от Ивицата Газа, причинявайки материални щети. Няколко ракети са паднали и край град Димона, на 70 км от границата.

Противоракетната система "Железен купол" е успяла да унищожи в полет около 30 ракети.

Израелските ВВС атакуваха през изминалата нощ в сектора Газа около 100 цели - пускови установки на ракети със среден и голям обсег, както и обекти на терористичната структура. Атакувани са и няколко групи бойци, готвещи се да изстрелят ракети, се посочва в сводката на израелското министерство на отбраната, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Израелски танкове, разположени близо до границата със сектора, също обстрелвали палестинската територия.

Израелски самолети разпръснаха над Ивицата Газа листовки на арабски език, призоваващи мирните жители, в интерес на собствената си безопасност, "да стоят далеч от бойците на Хамас и други терористични организации, както и от техните обекти".

Вчера Израел уби ръководителя на въоръженото крило на Хамас Ахмед ал Джабари в Ивицата Газа и подложи анклава на бомбардировки от суша, въздух и вода. Загинаха 13 палестинци, включително петима бойци, три деца и бременна жена, а над сто души бяха ранени, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

до 86 от 85

преди 11 години

Евреин, на Волен Сидеров нищо не съм чел. Но явно и той знае същото. Май трябва да потърся да видя какво е писал.След поредното ви изгонване от Испания от Жак Калвин, турския султан е единствения, който ви е приел. После сте го заробили със заеми към Синдриона и сте диктували действията му.По еврейски съвети напада и превзема България. Много паши са били евреи. Финансовите му съветници също са били евреи.И не лъжи, знаем си историята.Ще преиздаваме учебниците по история.

71

морски

преди 11 години

Най-голямата напаст за човечеството е еврейската ***.

70

Анонимен

преди 11 години

85 Вземи се ограмоти малко и не чети пасквилите на Волен Сидеров

fallback