Активист на Фатах носи лента с лика на Ясер Арафат. Снимка: архив, Reuters
fallback

Разбулвайки близо 25-годишна тайна, Израел призна, че стои зад убийството на заместника на палестинския лидер Ясер Арафат Абу Джихад в операция през 1988 г. в Тунис, предаде Асошиейтед прес.

Израел отдавна беше подозиран за ликвидирането на Халил ал Уазир, по-известен с бойното си прозвище Абу Джихад. Едва днес военният цензор в страната разреши на ежедневника "Йедиот ахронот" да публикува информацията, включително интервю с командоса, който го е убил.

През изминалите десетилетия на Израел бяха приписвани десетки безскрупулни операции. Но еврейската държава рядко поема отговорност. Признанието дава уникалната възможност да се надникне в тайните операции на страната, отбелязва Асошиейтед прес.

Абу Джихад заедно с Ясер Арафат основава Организацията за освобождение на Палестина и е обвиняван за редица нападения срещу израелци, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Д

преди 11 години

Не това е начина да се убиват хората и да се самоунищожаваме едини на други. Но пък фактите показват че когато някой от мюлсулманските народи никога не са прави когато погазват правата на Божия народ - ИЗРАЕЛ. Арабските фанатици просто стоят и се чудят какво да измислят срещу евреите.

18

Анонимен

преди 11 години

18 изроде посочи коя от близкоизтоните воийни е започвал Израел.

17

KIKO

преди 11 години

NIAKOI ISLIAMISTI OSIRAT SAITA S GLUPOSTI. IZRAELSITE I TE SA XORA S PRAVO NA ZIVOT I ZA6TITA DOKAZAXA 4E SA SMELI VOINI !!!!!

fallback