Нови 14 тела са открити в селището Дарая край Дамаск. Снимка: Reuters

Нови 14 тела са открити в селището Дарая, на 7 км южно от Дамаск, където през последните дни загинаха стотици хора при голяма операция на войските на сирийския режим. Това предаде Франс прес, като цитира Сирийския център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП).

14-те тела са били открити вчера в Дарая. Преди това СЦНЧП съобщи за 320 намерени тела в Дарая, чието население е предимно сунитско.

Опозицията заклейми новото ужасяващо клане на режима и качи в интернет снимки на десетки тела в джамия и в траншея, превърната в масов гроб.

Още по темата

Обвиняван редовно в кланета от началото на конфликта, режимът на президента Башар Асад оповести в декларация, разпространена от агенция САНА, че армията е прочистила Дарая от терористи наемници, извършили престъпления срещу населението.

От няколко седмици в Сирия все по-често биват откривани тела на хора, екзекутирани без съд и присъда, особено в Алепо и района на Дамаск, посочва АФП.

От началото на бунта през март 2011 г. срещу режима на Асад, прераснал в гражданска война, в Сирия са загинали 25 000 души, сочат данните на СЦНЧП, цитирани от АФП.

Над 6000 сирийци, бягащи от сраженията са преминали границата с Ливан рано тази сутрин, съобщи пред ДПА служител от ливанската гранична охрана. Контролно-пропускателният пункт Маснаа е задръстен от автобуси и коли, повечето пълни с бягащи жители на Дарая, добави служителят.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase