Снимка: архив, Reuters
fallback

Френският министър на отбраната Жерар Лонге изказа остро възмущението си от двойното вето на Русия и Китай върху проекторезолюцията на Съвета за сигурност на ООН за Сирия, предаде Франс прес.

"Това е позор за страните, които отказват да поемат отговорността си. Откровено казано, някои политически култури заслужават шутове в задника", заяви министърът по радио "Европа 1".

В събота Китай и Русия наложиха вето на проект за резолюция на Съвета за сигурност на ООН, в която се осъждаха репресиите в Сирия. С това те си навлякоха остри критики от Запада и арабския свят броени часове след смъртоносните бомбардировки в централния сирийски град Хомс.

"Да се приеме, че един сирийски диктатор може да работи на спокойствие, е позорно за правителствата, които приемат това", добави Лонге, визирайки политиката на сирийския президент Башар Асад, на който ветото в ООН е дало "разрешително да убива", по думите на сирийската опозиция.

"Всеки трябва да поеме отговорностите си. Трябва да се събудят тези, които подкрепят конформизма, а конформизмът, който си затваря очите за кървавата диктатура, е недопустим", заяви френският министър на отбраната, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 12 години

Известно е, че червените *** са ***, които поддържат авторитарни и диктаторски режими. Не могат да преглътнат че не ги бива за нищо и живеят от омразата си към по-кадърните, дейни и развити общества на запад. България била пострадала от американците. Да не би да е трябвало да ни хвърлят шоколади след като сме им обявили война. Само че се надупихте на 5.09.1944 на окупаторската червена армия и скачахте като макаци при събитията в Унгария и Чехословакия. Ходете сега да подкрепяте Асад.

38

Френско възпитание

преди 12 години

Володя,завърти газовия вентил !Всичко ще приключи много бързо

37

БААС

преди 12 години

Когато европейските *** живееха на аванта ,унижаваха ни,пюлеха ни,ние спестявахме пари.Сега ще молят българите и руснаците за помощ.Обшите ни резерви са над 700 милиарда обезпечени долара .Французите както винаги да го духат

fallback