Снимка: Архив Reuters
fallback

Атентатор-самоубиец се взриви в центъра на Дамаск.

Най-малко 25 души са убити, ранените са най-малко 46. Телата на 15 от убитите са разкъсани на парчета. Засега са намерени цели само 10 трупа, отбелязва Франс прес, като се позовава на сирийската държавна телевизия. Повечето от жертвите са цивилни.

Oще по темата

Атентаторът камикадзе се взривил на кръстовище в централния квартал Майдан в Дамаск. Нападението било извършено близо до училище, в район, в който е имало множество хора.

Сирийски служител, пожелал анонимност, каза, че целта на атаката очевидно е автобус, превозващ полицаи.

Сирийската телевизия излъчи кадри с разгневени хора, носещи убит човек, както и разрушен автобус с кръв по седалките.

На други кадри се виждаха останките от труп, събрани в черен чувал, опожарени коли и счупени стъкла на сгради и автомобили.

"Това е престъпен, терористичен акт", извиква човек в телевизионен репортаж.

По-рано днес ливанската телевизия "Ал Манар", цитирана от ИТАР-ТАСС, съобщи, че в Дамаск е извършено нападение с гранатомет срещу патрул на силите за сигурност.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

хамериканец моше

преди 12 години

Ааа как ще е "атентатор" лейдис анд джентълмен..това е "жертва на режима"...това е "мирната опозиция" сори ама грешите..човекът загина в името на демокрацията..Аллах Акбар!

12

сектор Кабул

преди 12 години

Кървавите следи от този атентат водят право към Тел Авив. За извършването на терористични актове най-добре подготвени са израелските тайни служби. Питам се, от едното любопитство, ако в Сирия атентатите растат в геометрична прогресия, защо в самия Израел се наблюдава странна тишина и спокойствие? Нещо не съм чул в последно време да има атентат там, където насилието е узаконено като държавна политика, а изтреблението и депортирането на палестинци от родината им се счита за проява на изтънчен вкус

11

Федаин

преди 12 години

Заглавието говори красноречиво какво се случва там. Надали силите на Асад ще прибегнат до "терористичен" акт. Това е работа на т.нар. Чакали. ЦРУ, МОСАД, МИ6 и ложите. Не е за петрол войната. Всичко е за душите.

fallback