Башар и Асма Асад. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Съпругата на сирийския диктатор Башар Асад – Асма Асад, е пристигнала във Великобритания заради ескалацията на насилието в близкоизточната страна, съобщава "Дейли мейл".

Смята се, че 35-годишната Асма Асад живее в луксозна къща в Лондон или в графство около столицата с трите деца на двойката.

Тя вероятно плаща сметките си с част от богатството на съпруга си на стойност 40 милиарда британски лири, което той изнесе в чужбина.

Асма Асад, която е родена в Лондон и е бивш служител на Световната банка, не е виждана в общественото пространство от началото на жестоките репресии срещу антиправителствени протестиращи в Сирия.

Арабски медии съобщиха снощи, че "Пустинната роза", както тя бе наречена от сп. "Вог", може би е в Лондон от три седмици насам.

Високопоставен арабски дипломатически източник каза, че Асма Асад, която има двойно британско и сирийско гражданство, е била предупредена да напусне Сирия възможно най-скоро.

Първата й реакция била да отиде в Лондон, защото семейството й е там.

Още по темата

Евакуирането й било извършено при строга секретност, но сега тя е на сигурно място с децата си и има охрана.

Присъствието й може да злепостави британците, затова то не е оповестено, заяви източникът.

Бащата на Асма – Фауаз Ахраз, който е консултант кардиолог, и майка й Сахар Отри, която е бивш дипломат, все още живеят в къща в Актън, Западен Лондон, където Асма е израснала.


(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase