Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Бившият американски президент Бил Клинтън заяви за ВВС, че политическият климат в Америка трябва да се промени след покушението срещу депутата Габриел Гифърдс и убийството на шестима души в Аризона.

Бившият държавен глава смята, че настоящата политическа риторика в страната волно или неволно е допринесла за случилото се.
Бил Клинтън призова конгресмените да намалят градуса на политическите дебати.

„Не може да не съзнаваме факта, че (извън Конгреса) и особено в интернет съществува огромна ехо камера“, каза той.

„Този случай за пореден път потвърждава, че нашите политически различия не бива да се превръщат в демонизиране: „Ако не си съгласен с мен, ти си лош американец“, допълни Клинтън.

Той изрази надежда, че в най-скоро време обществото ще успее добре да обсъди случилото се извън политическия контекст и да си отговори на въпроса: „Как и защо се случи това и какво още можем да направим, за да минимизираме подобни неща“.

Във вторник родителите на 22-годишния Джаред Локнър, на когото вече са повдигнати обвинения за убийство на шестима души и опит за убийство на други двама, поднесоха своите извинения на семействата на загиналите и ранените.

Още по темата

"Не разбираме защо се случи това. Бихме искали да променим чудовищните събития от събота“, пише семейството в свое изявление.

Лекарите, които лекуват Габриел Гифърдс, която, както се смята, е била основаната мишена на нападателя, заявиха, че състоянието на ранената остава критично, но тя вече диша самостоятелно. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase