Снимка БГНЕС
fallback

В продължение на векове руснаци и сърби са били един до друг в борбата срещу общия враг. Заедно сме преодолявали нещастия и изпитания.

Това написа руският президент Владимир Путин в писмо до сръбския държавен глава Александър Вучич по повод 80 години от освобождението на Белград от германската окупация, предаде БГНЕС.

"Много е важно да съхраним добрите приятелски традиции, които ни завещаха дедите ни, и които днес ни служат като основа за развитието на стратегическото партньорство между Русия и Сърбия", пише още Путин.

От кабинета на Вучич информираха, че днес сръбският президент ще има телефонен разговор с Путин. "Двамата ще разменят вижданията си по регионални теми, както и по неблагоприятната ситуация на сръбския народ в Косово", се казва още в кратката информация от кабинета на Вучич.

Миналата седмица Вучич получи покана за участие в БРИКС. Днес или утре се очаква и официалният отговор на Белград на тази покана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

121

Както обикновено,

преди 2 часа

сърбите са двойствени и измамни,на тях не може да се разчита.Те се опитват да сучат от две майки,да седят на два стола-РФ и ЕС.Пеят на руснаците колко велика е Русия и каква вековна любов ги свързва,но не искат в БРИКС,а молят ЕС да ги приеме.Но от българската поговорка знаем съдбата на този,който иска да седи на два стола,то е на земята,под тях.

120

...!

преди 4 часа

"Сами придумали, и сами поверили"! Като знаем Този , как обича да си измисля история , да си му "приятел" , е доста относително , та даже и опасно! Хайде да не забравяме , че официалната сръбска позиция , е... че Крим , Донецк, и Луганск са ...украински!

119

Анонимен

преди 6 часа

На сърбите им се размина евроджендърското робство,а скоро и ние ще се отървем.

fallback