Снимка: БГНЕС

По данни на НСИ от началото на януари до края на август тази година страната ни е посетена от 1 657 232 румънски туристи, като е с над 12.5% повече спрямо миналата година. За сравнение през 2023 г. България е била посетена от 1 471 553 румънски туристи.

Областният управител на Русе Драгомир Драганов и заместник-председателят на Окръжния съвет в Гюргево Кристиян Анкулеску посетиха църквата в село Въръщи и обсъдиха значението на религиозния туризъм.

По думите на Драганов подобен тип туризъм категорично води до засилване на религиозното чувство у миряните, а също е и в основата на опознаването на духовната и културна традиция на съседни и близки народи. Областният управител посочи, че Русенската света митрополия регулярно организира екскурзии за вярващите до северната ни съседка.

Според него е много важно да се използват различни комуникационни канали, чрез които да се достигне до румънската аудитория и тя да е по-добре запозната с дестинациите и разнообразните възможности на страната ни като място за отдих. „Румънските туристи трябва да знаят, че освен Черноморието, нашият регион също предлага много добри възможности за почивка, особено в културно и религиозно отношение“, допълни Драганов.

Той предложи на колегите си в Румъния да се помисли за по-активно сътрудничество при извършването на опознавателните посещения за водещи журналисти, влогъри, блогъри и инфлуенсъри от двете страни на река Дунав.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase