Снимка: БГНЕС
fallback

“Откритият и конструктивен диалог дори и на неформална среща, каквато се проведе между президентите на България и Република Северна Македония на 13 септември, очевидно силно безпокои определени кръгове в правителството на Северна Македония. Манипулацията на фактите и истеричните реакции на правителството на РСМ не будят оптимизъм, че югозападната ни съседка желае отношенията с България да напуснат полето на провокациите и режисираните скандали”, заявяват от прессекретариата на държавния глава.

За “цивилизоваността“ на новото правителство на РСМ тепърва ще се съди по това дали то ще продължи да бъде част от кампаниите за разпалване на език на омразата към България, или ще им противодейства, от способността му да уважава международните договори и от реалното му ангажиране с изпълнението на Копенхагенските критерии за членство в ЕС. Принадлежността към Обединена Европа изисква реална воля, системни усилия и конкретни резултати, се казва още в позицията на Президентската институция в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Рв

преди 22 часа

Тук има някви про-макета дето пишат против президента Радев. Правилно няма македонско знаме . Македония е българска провинция и няма право на собствено знаме. Там трябва да се вее български флаг и който не му оттърва марш в Албания или сърбия. Айдеее къш от България, еничари мръсни.

12

Анонимен

преди 1 ден

Поканата на Радев за обща снимка със Силяновска с отсъствие на македонското знаме прилича на ченгесарска постановка. Въпреки че формално тази среща не е официална, не е трудно да бъде предсказана последващата реакция на сегашната Скопска власт. Значи се прави умишлено, за да се даде повод на Мицкоски за скандал и обтягане на отношенията между две съседни страни, членки на НАТО.

11

Анонимен

преди 1 ден

никога няма да влезат в Европейския съюз, ако не признават, че са българи. македонският и българският народ имат обща история абсурд нямат. липсата на знамето на РСМ по време на неофициалната среща между Румен Радев и Гордана Силяновска , точно така трябва .език на омразата към България продьлжава

fallback