Снимка: ЕПА/БГНЕС
fallback

Премиерът на РСМ Християн Мицкоски отново се изказа против някои от промените, които са били направени в Конституцията на страната му, визирайки името на държавата. Мицкоски каза, че използването на прилагателното “Северна” е проблем за него.

Все пак обясни, че докато е на премиерския пост ще се придържа към използването на конституционното име на страната, за да не обижда Конституция и македонските закони, пише “Труд”.

“Понякога може да не харесваш реалността, но трябва да приемеш тази реалност, ако наистина ще се бориш за върховенството на закона“, казва Мицкоски.

“Очаквам всеки, който получава заплата, ползва се с привилегии на гърба на гражданите тук, в нашата страна, да спазва македонските закони и Конституцията, както аз го правя“, изтъкна министър-председателят, докато коментираше “Закона за езиците“, който се разглежда от Конституционния съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Историк

преди 1 седмица

Македония е ГРЪЦКА провинция близо до Солун. Македонски етнос има в Гърция България и територията на бивша Югославия. Ако някой трябва да претендира за македонска идентичност и история това са гръцките македонци. Всъщност всеки с поне една мозъчна клетка гледайки историческите карти на региона ще види че Македония от създаването си е била ПРОВИНЦИЯ на Гърция, ПРОВИНЦИЯ на България, ПРОВИНЦИЯ на Сърбия. Добавката СЕВЕРНА в името на държавата Северна Македония е не само ТОЧНО но и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.

28

ясно

преди 1 седмица

Мицкоски от дъвкане на сръбски няма предни зъби и казва Шеверна Македония трудно му е да казва северна

27

ДО МИЦКОВСИ

преди 1 седмица

Абе Пич , все едно от Държавата САЩ да стане Държава Америка . Ей , лоши и глупави хора са съседите ни .

fallback