Снимка БГНЕС, архив
fallback

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган осъди „вероломното убийство“ на лидера на "Хамас" Исмаил Хания.

Хания загина след ракетен удар по резиденцията му в иранската столица Техеран, където се намираше за церемонията по встъпване в длъжност на новия президент Масуд Пезешкян.

„Нека Бог да се смили над моя брат Исмаил Хания, паднал мъченически след това вероломно нападение“, написа Ердоган в социалната мрежа X.

„Този срамен акт цели да саботира палестинската кауза, славната съпротива в Газа и справедливата борба на нашите палестински братя, както и да сплаши палестинците“, добави Ердоган.

По-рано турското външно министерство осъди нападението като „срамно убийство“.

Oще по темата

Докато САЩ, ЕС и Израел разглеждат "Хамас" като терористична организация, Ердоган я описва като „освободително движение“.

След 2011 г. и споразумението, при което бяха освободени над 1000 палестински затворници в замяна на пленения израелски войник Гилад Шалит, Турция предостави убежище на служители на "Хамас". | БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Реалист

преди 1 месец

Ами вземи по-бързо да му идеш на гости, отомандка мюсли!

50

Анонимен

преди 1 месец

Son Of the Bitch

49

Сата НАТО

преди 1 месец

Реджеп ага е превъртел нещо, аз го уважавах, но Всевишният го е наказал, като му е взел акъла... Но въпреки това, Тюркийе е единственият истински, органически и натурален геополитически съюзник на моята страна, на Болгария.

fallback