Снимка: БГНЕС/ЕРА

Вицепремиерът на Сърбия Александър Вулин призова властите да увеличат мерките за сигурност на президента на Сърбия Александър Вучич и семейството му.

"Чрез медиен натиск твърде често се опитват да ги принудят да се откажат от защитата на държавата и да бъдат още по-лесни мишени", каза Вулин цитиран, от вестник "Политика".

По повод атентата срещу Доналд Тръмп Вулин посочи, че само за няколко месеца е имало "атентат срещу словашкия премиер Роберт Фицо и убийство на президент на Иран Ебрахим Раиси".

"Не е случайно, че всички (мишени) се застъпват за различен свят и мир в Украйна", заяви дясната ръката на сръбския държавен глава.

"Нека Вучич и всички, които имат смелостта да се борят за свобода, да се приготвят. Опитът да бъде убит бившият президент Тръмп е израз на позволена и насърчавана омраза, същата омраза, която се насърчава и изразява свободно срещу Вучич и Сърбия", каза още Александър Вулин.

През 2023 г. Александър Вулин беше санкциониран от САЩ за трафик на наркотици, незаконни сделки с оръжие, корупция и проводничество на руските интереси на Балканите. В рамките на същата година той беше награден с Ордена на Руската федерация, лично от директора на руската Федерална служба за сигурност и генерал в руската армия Александър Бортников.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase