Снимка: архив, БГНЕС

Сръбският президент Александър Вучич каза снощи, че по-големият му син Данило е бил в кафене, в което се е стигнало до сблъсък между албански и сръбски фенове в германския град Гелзенкирхен по време на Евро 2024, но сърбите само са се защитавали, предаде Танюг.

Още по темата
Вучич коментира темата снощи  в отговор на журналистически въпрос.

Да, той беше в кафенето, което беше нападнато от фенове на "Шалке", предимно от албанска националност, имало е и други, но предимно албански фенове на "Шалке". Нападнали са ги със столове и бутилки, каза Вучич, цитиран от сръбската телевизия Нова. Той допълни, че е било очаквано Данило и останалите да се защитят.

Вучич отбеляза, че става въпрос за единственото кафене в Гелзенкирхен, където е било поставено сръбско знаме.

Нямаше от какво да се срамувам, нито за какво да го упреквам (...) Хората само са се защитавали, каза Вучич.

Той коментира, че за него е интересно, че германската полиция е поискала задържането на някои сръбски фенове.

„Интересен подход за решаване на проблема, много интересен. Не знам какво трябва да направи някой, когато ви атакуват със столове и бутилки“, каза Вучич.

Медии съобщиха, че на 16 юни преди мача от първия кръг на груповата фаза на Европейското първенство по футбол между Англия и Сърбия в град Гелзенкирхен е имало сблъсък между фенове, в който според видеозаписи, разпространени онлайн, по-големият син на сръбския президент е искал да се включи.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase