Снимка: ЕПА/БГНЕС
fallback

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски  и бъдещ премиер на РСМ заяви, че страната му е “в клинична смърт”. На днешната парламентарна сесия се обсъжда проектокабинета, Мицкоски обеща "инвестиция от 400 милиона евро на 25 юни, последвана от намаляване на данъците и увеличение на пенсиите", посочва БГНЕС.

"Идва часът, когато родината трябва да направи повече за гражданите. Всеки от вас е направил всичко за родината си, сега е време тя да направи за вас. Според информацията, която имаме, ситуацията в няколко области е близка до клинична смърт, институциите са доведени до колапс. Ние ще реагираме решително и обществеността ще бъде информирана за всичко. Няма да искам 100-дневен меден месец, обявявам инвестиции веднага, още във вторник инвестиция от над 400 милиона евро", каза Мицкоски.


На заседанието е присъствала и Гордана Силяновска-Давкова , президент на страната, както и представители на дипломатическия корпус.

"Правителството ще остане ангажирано с европейската интеграция и ще работи усърдно за хармонизиране на политиките с европейските стандарти, напредвайки целта за пълноправно членство в Европейския съюз", заяви Мицкоски. Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ допълни, че заедно с партньорите от ЕС ще продължават заедно да работят в името на външната политика на страната.

"Подкрепата за Украйна да се защитава и да защитава своя суверенитет и териториална цялост също продължава", добави бъдещият премиер.

Според Правилника за дейността на събранието сесията е предвидена да продължи най-много два дни, тоест трябва да приключи най-късно утре в полунощ. Правителството ще бъде избрано, ако за него са гласували мнозинството от общия брой на депутатите.

Новото правителство ще има общо 20 министерства, с четири повече от преди. Правителството ще е от 24 членове. Освен министър-председателя ще има още 23 вицепремиери и министри, 20 от които с ресори. Мицкоски ще има петима заместници или вицепремиери, като един от тях ще бъде "първи вицепремиер".

В правителствения кабинет 15 души са от коалицията, водена от ВМРО-ДПМНЕ, шестима от албанската коалиция "Вреди"/ВЛЕН" и двама от „ЗНАМ“. Трите партии имат мнозинство от 78 депутати в 120-местния парламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Мара Бунева

преди 6 дни

Мицкоски, РСМ не е в клинична смърт. РСМ е мъртвородена, защото няма нито баща, нито майка, а е зачената в съветски идеологически инкубатор и отгледана като кукувиче яйце в Титова Сърбославия. Затова и до днес сърби и сърбомани плачат на гроба на тази пропаднала изкуствена ,,федерация". Не разбраха, че никога повече няма да има нито нова Югославия, нито ,,сръбски свят"! Този път, недраги Мицкоски, Сърбия лошо ще си изпрати с руснаците и с китайците. Натам е тръгнал и Орбан, но все пак е в ЕС.

42

Анонимен

преди 6 дни

Мицковски иска да сближи Северна Македония с Унгария. Взима милиарден заем от Орбан, противопоставя се на международната общност, не спазва Преспанското споразумение. Не знам накъде ще тръгнат нещата, но ще ни е много зле за нас с български произход. Искаме да разпуснем това правителство в рамките на една година, до местните избори. Коалиционните партньори да се борят дотогава, защото това правителство е каша. Има и сръбски и албански националисти.

41

Анонимен

преди 1 седмица

А реална смърт може да влезе ако Албания бъде приета в ЕС.Албанците които са 30-40 % от населението ще искат да се съединят с Албания или автономия или федерация.Тогава ще стане апокалипсиса за република Северна Македония.Останалите 300-400 хил с български паспорти ще искат да са българи а другата част към Сърбия която няма изгледи да влезе в ЕС.Балканите отново ще заслужат името си на Барутен погреб на Европа

fallback