Снимка: БГНЕС
fallback

Израелски удар уби най-малко 21 души в лагер за разселени хора западно от град Рафах. Това заявиха от Агенцията за гражданска защита на Газа, предаде АФП.

Мохамед ал-Мугайир, високопоставен служител в агенцията, заяви, че 21 души са били убити при „окупационен удар, насочен към палатките на разселените хора западно от Рафах“.

Палестинската терористична групировка Хамас също заяви, че израелският удар е причинил смъртта на "десетки мъченици".

Израелски удар на 26 май подпали претъпкан лагер в Рафах, убивайки 45 души и предизвика глобално възмущение.

По-рано този месец Израел предприе нападение срещу Рафах, като отхвърли опасенията за безопасността на 1,4 млн. палестински цивилни, които тогава се укриваха в града.

Оттогава около един милион цивилни са напуснали града, съобщи Палестинската агенция за бежанците към ООН (UNRWA).

Израелските сили превзеха и палестинската страна на граничния пункт Рафах между Египет и Газа.
         

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Израел

преди 3 месеца

и ционистите защо са заграбили Голанските възвишения.......................я кажете???Това е изконна територия на Сирия.............открадната от Израел!!!Защо демократичният Запад мълчи за това????

26

2 в 1

преди 3 месеца

Това е единствената формула за мир на територията на Израел/ Палестина!!2 държави(Израел и Палестина) да делят една и съща земя и територия..............иначе този конфликт може да продължи още 2000 години!!!

25

Израел

преди 3 месеца

и ционистите са заграбил много чужди земи.............в Южен Ливан и Сирия.............незаконно и "цивилизованият западен свят" мълчи за това...............нали???Защо така , бе???Докога с двойните стандарти??Докога???

fallback