Снимка: Pixabay
fallback

Предложението на държавата за разполагане на морски вятърни електроцентрали край Крит обедини хотелиерите на острова в подкрепа на опазването на естествения и антропогенен ландшафт.

По-конкретно, Асоциацията на хотелиерите в Ласити изрази категоричното си несъгласие с проекта и всички индикации сочат, че делото в крайна сметка ще бъде отнесено до Върховния касационен съд (висшият съдебен орган, който има правомощия да разглежда дела, оспорени от Апелативния съд). Възражения срещу офшорните вятърни паркове бяха повдигнати и на други места.

Националният план за развитие на морските вятърни паркове предвижда инсталирането в различни райони на 1,9 GW вятърни турбини. Стратегическата оценка на въздействието върху околната среда на плана беше консултирана със заинтересованите страни през ноември и процесът продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 2 месеца

Вероятно и тук ще е така ,има много на първа линия ,няма да гледат,централи е морето )

15

Това е зеленото

преди 2 месеца

Безумие на Запада.ЗАКРИХА НИ ЦЕНТАРЛИТЕ ЗА ДА КАРАМЕ НА ПЕРКИ И ПАНЕЛИ,КОЙТО ПЪК УНИЩОЖАВАТ МНОГО ПОВЕЧЕ ПРИРОДАТА!!!УТРЕ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА,А НЕ ПРЕД КОМПЮТЪРА ИЛИ ТЕЛЕФОНА!!!

14

Вин

преди 2 месеца

Старшинки от БНА и МВР, много сте обратното на умни! Как боравите с телефона се чудя, изкуственият интелект губи пред естествената простотия!

fallback