Снимка БГНЕС, архив
fallback

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че отменя плановете си да посети Израел заради "нечовешката" война срещу бойците на "Хамас" в Газа, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

"Имахме проект да отидем в Израел, но той беше отменен, няма да отидем", заяви Ердоган пред депутати от управляващата партия в парламента, като добави, че гледа на "Хамас" като на "освободители", които се борят за собствената си земя.

Отношенията на Анкара с Израел бяха замразени заради израелско нападение срещу турски кораб, превозващ помощи за Газа, при което през 2010 г. загинаха 10 цивилни.

Ердоган се срещна с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху по време на срещата на върха на ООН в Ню Йорк миналия месец, отбелязвайки подобряването на отношенията, започнало с решението от миналата година за преназначаване на посланици.

Турският лидер не съобщи кога е възнамерявал да посети Израел, където Анкара се стреми да се присъедини към проект за газопровод, насърчаван от Съединените щати.

"Разбира се, имахме добри намерения, но Нетаняху злоупотреби с тях", каза Ердоган.

"Ако той беше продължил с добрите си намерения, отношенията ни можеха да бъдат различни, но сега, за съжаление, и това няма да се случи".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Християна

преди 7 месеца

През 1967 Израел спечели войната срещу 7 арабски нападнали я държави като Египет Сирия Иран Ливан Йордания ПА и др. и вместо да изгони всички ислямски победени окупатори от освободените си земи Юдея Самария и столица Ерусалим,Израел под натиска на безбожните ислямски и комунистически нации в нарушение на международното право още окупират тероризират Израел, той се съгласи на лъжливи обещания за мир на ислямистите да даде Синай на Египет, Газа на ислямските арабски терористи -Палестинци

30

Истина

преди 7 месеца

Невинни палестинци няма защото те не са народ а подкупвани и милиарди от ООН ислямски араби нелегални окупатори на святата земя дадена от Бог само на Израел, но наглите корумпирани ненаситни ислямисти макар да имат 22 арабски от 54 ислямски държави с дяволски престъпни цели да заколят ограбят и убият 1! законния собственик Израел чиято земя като Юдея и Самария столица Ерусалим е незаконно окупирана дори след 1967 от ислямски престъпни групи като ООП Хамас Джихад ИДИЛ Хизбула и др.обединени в ПА

29

Правда

преди 7 месеца

По време на криза се вижда кой е истински приятел и кой скрит враг. А който върши и подкрепя дяволски дела като ислямските арабски терористи наричани Палестинци -престъпници срещу човечеството правосъдието мира - нелегални окупатори нагли лъжци и клеветници, корумпирани от ислямските и комунистически безбожни нации с милиони подкупи за да вършат престъпления срещу Божия избран народ и земя Израел, който нечестивите врагове на Бог като ислямските терористи незаконно окупират тероризират ограбват

fallback