fallback

Турция, България и Румъния ще работят заедно срещу заплахата от плаващи мини в Черно море заради войната между Русия и Украйна, съобщи турското министерство на отбраната.

Министерството не даде подробности как ще реши проблема. В изявление в X се казва, че трите страни са обсъдили въпроса на срещата на министрите на отбраната на НАТО в Брюксел.

Миналата седмица британското правителство обяви, че Русия може да използва морски мини, за да атакува цивилни кораби в Черно море, включително като ги постави на подхода към украинските пристанища. Украйна и Русия се обвиниха взаимно в поставянето на мини край украинското крайбрежие.

България, Турция, Румъния, плюс Грузия, Полша и Украйна обсъдиха преди това разчистване на плаващи мини през април 2022 г.

Турция също така работи с ООН, Украйна и Русия за съживяване на черноморската инициатива за зърно, от която Москва се отказа по-рано тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Христо Христов

преди 7 месеца

До Анонимен/12 "Ще им подарим реактори, после БТРи дето за нищо не ставали щото били стари,пА ще дадем 1.5млрд$ за други стари БТРи на краварите,ще плащаме за *чистене* на мините от Украйна,щото някЪФ дрогиpaн зелeн евpеин" - Ц. "ото 85% са про'с'таци дет гласуват за ЕС и НАТО. *** си про'с'т да го вденеш.

14

Помощ за Украйна

преди 7 месеца

Всички българи са твърдо зад Украйна до последната капка ... Скоро се включваме в мелето Слава на Украйна, който не скача е русофил

13

Анонимен

преди 7 месеца

А ще съдят ли британското правителство, за разпространение на дезинформация ?

fallback