Снимка: архив, БГНЕС

За пореден път делото за побоя на секретаря на вече заличеното сдружение "Цар Борис Трети" в Охрид Християн Пендиков беше отложено.

Още по темата
Причината този път е протестът на работещите в съдебната администрация в Република Северна Македония, който посрещна на входа влизащите в Основния съд в Охрид.

В съдебната зала се появи обвиненият Илия Спасески. Адвокатът му дойде до съда, но не влезе в залата с обяснението, че подкрепя стачката на съдебната администрация.

По думите на съдията Боян Мартиноски прокуратурата е внесла обвинение за побоя на Пендиков и срещу още едно лице - Борче Ангелов. Той е разпознат от Пендиков като втория участник в случилото се на 19 януари в Охрид. От записите на охранителните камери, които бяха прегледани на едно от заседанията, се виждат две лица, които нанасят побой на Пендиков.

Обвинението срещу Борче Ангелов е също за нанасяне на тежка телесна повреда в съучастие,  а на следващото заседание ще бъде решено дали двете дела, които се отнасят до побоя, ще бъдат обединени, обясни адвокатът на Пендиков Стефан Камишевски.

Следващото заседание е насрочено за 26 октомври.

Секретарят на сдружение "Цар Борис Трети" Християн Пендиков стана жертва на побой в Охрид на 19 януари, а ден след това беше транспортиран с правителствения самолет "Фалкон" за лечение в България.
(Кор. на БТА в Скопие Маринела Величкова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase