Снимка БГНЕС, архив

Полицията откри в Гърция италианец 10 години, след като той инсценирал самоубийството си.

Адамо Гуера бил на 45 години, когато на 7 юли 2013 г. оставил в град Имола ”предсмъртни” писма на близките си, пише "24 часа".

Той написал послания до жена си и родителите си, опитвайки се да обясни с финансови проблеми решението да сложи край на живота си. По онова време Адамо имал магазин за домашни потреби и поддържал добри отношения с бившата си съпруга и децата си, които били малолетни.

"Чао, мамо и татко, не бих искал да ви причинявам зло, но за жалост нещата свършиха лошо и сега дойде моментът да сложа край на живота си. Ще се опитам да направя добре поне тази последна крачка, за да ви спестя поне болката от погребение. Моля ви само за нещо много важно – да помагате на Рафаела и на децата. Аз не успях до края и все още остават трудни години", написал мъжът. След това оставил близките си, които никога повече не го видели и го мислели за мъртъв.

Колата му обаче била открита на пристанището на Анкона. Жена му смятала, че той се е хвърлил в морето. През 2015 г. прокуратурата на Болоня архивирала делото по издирването му. Много по-късно станало ясно, че той хванал ферибот за гръцкия град Патра.

Години по-късно бившата му жена се обърнала за помощ до популярното предаване „Кой го е виждал?” на италианската телевизия РАИ, в което се издирват изчезнали хора. Благодарение на програмата той бил открит в Патра.

"Никога не съм се предавала и не съм вярвала, че Адамо е мъртъв.И карабинерите ми казваха, че трябва да продължавам да го търся. Но не мислех, че един баща е в състояние да си отиде”, каза Рафаела, която години след изчезването поискала развод. Делото по развода обаче зациклило. Един ден адвокатът на жената й казал, че открили следа от Адамо в Гърция – той направил искане да се запише в списъка на живеещите там италиански граждани. Затова и бившата му жена се обърнала за съдействие до италианското предаване, което издирило Адамо в Патра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase