Кадър: Bulgaria ON AIR

Министрите в правителството на Република Северна Македония от албанската партия Демократичен съюз за интеграция депозираха оставките си и заявиха, че ще се оттеглят в деня, в който бъде променена конституцията на РСМ и българите бъдат записани в нея.

"Има тенденция на извиване на ръце на опозицията, поставянето ѝ в ситуация тя да бъде принудена да приеме решение. Оставките се смятат за лъжливи, няма реално желание за промени", коментира журналист Владимир Перев пред "България сутрин".

Още по темата
По думите му в РСМ няма реално желание за реформа, за промяна на ситуацията, в която се намира държавата - да стабилизира своята съдебна, здравна, данъчна системи.

"Властта е доволна от статута, който има. Не трябва да забравяте, че Македония има увереност, че някой ще притисне България и тя ще отстъпи от своите искания. Москва винаги е натискала България по отношение на връзките в Югославия и македонския въпрос. Днес се очаква, че някой, ако не Москва, то Берлин, Париж ще го направи", заяви Перев.

Пред Bulgaria ON AIR той изрази убеждението си, че последният случай на насилие - срещу фенове на "Левски", няма общо с политиката.

"Това е продукт на хора с определена култура - националните и политическите напрежения между двете държави. Не бих си позволил на спортни запалянковци да им давам политически нотки", добави журналистът.

Вижте видеото с целия разговор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase