Снимка: БГНЕС

Фенът на "Левски", наръган с нож в Скопие, е без опасност за живота.

Градската болница в Скопие "Св. Наум Охридски" съобщиха за сайта 4news, че българинът е вкаран в операционната, предаде БТА. Той е бил ранен с остър предмет в корема, засегнат е черният му дроб.

"В момента тече операцията, а лицето е извън опасност за живота", информираха от болницата.

По-рано в лечебното заведение е постъпило и още едно лице, което е препратено в друга клиника.

"На 27 юли 2023 г. в 18:38 ч. (19:38 ч. българско време) в Сектора по вътрешните работи Скопие е съобщено, че на улица "Цветан Димов" са нападнати физически Д.А. (29 г.), Д. Й. (28 г.), Ф. Д. (31 г.) и М. С. (30 г.), всички от Република България, при които е използван и остър предмет, с който е наранен Д.А. Той е транспортиран в болница "Св. Наум Охридски", където е диагностициран с тежки наранявания, но според справката от болницата състоянието на лицето е стабилно. Предприемат се мерки по изясняване на случая", гласи съобщение на министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония, цитирано от портал "Екипа".

Министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония пък съобщи за сайта 4news, че полицията в Скопие е задържала 9 български граждани, фенове на ПФК Левски София, предаде БТА.

Българите са арестувани за нарушаване на обществения ред.

"На 27.07.2023 г. Службата за бързо реагиранe е задържала Г.Б., З.З., В.Д., Г.К., Б.А., В.Й., И.К., Д.П. и А.В.И., всички български граждани, нарушили обществения ред и спокойствие с агресивно поведение към полицейски служители, извършващи служебните си задължения на стадион "Тодор Проески", непосредствено преди началото на мача от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите между Шкупи и Левски София, който се играе тази вечер в Скопие. Те са задържани в полицейското управление и след пълното документиране на случая ще им бъдат повдигнати съответните обвинения", посочи външното министерство на Република Северна Македония.

Телевизия "Клан" излъчи видео, в което се вижда как местните жители от квартал "Чаир" хвърлят кофи за боклук по коли, в които се намират български фенове, пристигнали в Северна Македония специално за футболната среща.

Не е известно какво се е случило преди инцидента и дали е имало словесен сблъсък между феновете на Левски и Шкупи.

"Спорт 1" посочи, че сблъсъците между българските и местните фенове са били очаквани. Затова полицейското присъствие в центъра на Скопие е засилено днес, особено около стадион "Тодор Проески".
На входа на стадион "Тодор Проески", в зоната под трибуните, група фенове влязоха в конфликт със служители на полицията, който бързо прерасна във физическа саморазправа.

Във видеоклиповете се виждат летящи бутилки от сок или бира, както и някои по-големи предмети.

Атмосферата се нажежи още преди мача с неуместни коментари и съобщения в социалните мрежи, като планове за изгаряне на македонското и албанското знаме по време на мача тази вечер.

Двубой на клубно ниво от съседни страни винаги създава условия съперничеството да излезе и извън трибуните, но в случая то е крайно изострено заради политическите конфликти между Република Северна Македония и България, така че нетърпимостта лесно може да ескалира, посочва "Спорт1".

Според редица северномакедонски медии местните фенове били предизвикани от българските.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase