Снимка: БГНЕС

Срутването на мост в ремонт уби един човек и рани други осем, съобщиха гръцките власти. Пожарната каза, че е била извикана малко след обяд местно време, когато част от мост се срути в Патра, в района на Проастио по пътя за столицата Атина. Осем ранени са изпратени в болници, а един човек е загинал при срутването, съобщиха от противопожарната служба.

Около 35 пожарникари с 12 коли , както и дронове и специални спасителни автомобили бяха изпратени на мястото на инцидента. Говорителят на противопожарната служба Василис Ватракоянис каза, че движението по моста е затворено от 20 юли "поради разрушенията на долния прелез" от съоръжението.

Причините за срутването на моста, който свързва пристанище Патра на полуостров Пелопонес в югозападна Гърция с Атина, не са ясни. Ефтимиос Лекас, президент на Организацията за защита от земетресения, каза пред телевизия ERT, че мостът е имал проблеми със стабилността, които са били известни на властите. Реставрационните работи започнаха през 2021 г. на стойност над шест милиона евро, твърди телевизията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase