Снимка БГНЕС

Най-важното за РСМ е това, което ще бъде направено в страната, а не онова, което говорят другите.

Това каза американският посланик в Скопие Анджела Агелер по повод на европейската перспектива на страната, предаде БГНЕС.

Дипломатът уточни, че тя не е говорила със специалния пратеник на САЩ за Западните Балкани Габриел Ескобар, нито пък с българския президент Румен Радев.

"Тук не е важно да се фокусираме върху това какво казват те, а е от значение какво ше бъде направено. В крайна сметка, ако хората тук работят за ЕС, няма никакво значение какво казват Габриел и Радев", каза още Анджела Агелер по време на официална пресконференция в американското посолство в Скопие.

Още по темата

Посланикът коментира последните изказвания на специалния пратеник за Западните Балкани Габриел Ескобар, в който той обявява ангажимент към новото българско правителство за предотвратяване на по-нататъшни условия от страна на България и изказването на българския президент Румен Радев, че конституционните промени са само първата стъпка.

„Въпреки че много неща се говорят в тази страна, в България, в другите страни от региона, все пак всички искат да видят страната да върви към членство в ЕС“, каза Агелер.

Специалният пратеник на САЩ за Западните Балкани Габриел вчера в дебата за Западните Балкани пред Подкомисията по външна политика на Конгреса на САЩ заяви, че Вашингтон подкрепя процеса за конституционни промени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase