Снимка: БГНЕС

"Децата се бяха събрали на детската площадка край един паметник, за да отпразнуват раждането на бебе на приятел. Племенникът ми се обади по едно време и каза "Ела, умирам", това разказа Добрица Илич, роднина на един от простреляните в четвъртък в Сърбия.

Докато тече тридневният траур за простреляните деца в белградско училище, 21-годишен мъж откри стрелба в три села южно от Белгард. Загинаха 8 души, а 14 са ранени.

След издирване, продължило няколко часа, стрелецът е заловен.  Към момента мотивите за стрелбата не са ясни, но според сръбските медии става въпрос за кавга.

"От едната къща до другата са 50 метра. "Ела, тук е касапница", каза. Когато дойдох, нито един не беше на крака, всички лежаха на земята. Четирима загинаха на място, не знам колко са ранени“, разказа още той пред bTV.

"Тъжно е. Убитият млад полицай е на възрастта на дъщеря ми. Роден е през 1998 година. Милан Панич – той беше убит. И сестра му Дача, също приятелка на Йована. Не знам какво да кажа. Шокирана съм. Дъщеря ми пие успокоителни. Не можахме да спим цялата нощ. Те израснаха заедно – от детската градина, до началното училище и гимназията", разказа живущата в село Дубона Даниела.

Президентът Вучич направи извънредно изявление, в което заяви, че ще бъдат назначени 1200 полицаи, които ще присъстват във всяко училище в страната.

В сръбското посолство у нас се открива траурна книга. Знамената на институциите в Сърбия са свалени на половина, а пред училищата продължават да идват хора, за да оставят цветя в памет на жертвите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase