Снимка БГНЕС
fallback

13-годишният Коста, който вчера застреля 9 души в Белград, е дете на разведени родители. Той живее само с баща си - уважаван лекар, пишат сръбските медии, цитирани от БНТ. Момчето е отишло в клас с два пистолета, собственост на баща му, които обаче са били съхранявани в каса, заключена с код.

Психологическият портрет на момчето показва, че Коста е бил амбициозен и отличен ученик. Мечтаел да стане астрофизик, тренирал бойни спортове. Напоследък обаче бил разстроен заради няколко слаби оценки. Излязоха и информации, че момчето е било тормозено от съученици.

Пред разследващите Коста се държал възпитано и е направил пълни самопризнания. При обиск в дома му са открити списък с имената на потенциалните жертви и план на училището.

"Тука беше един хаос, в който всеки от родителите търси детето си и не знае нищо за него. Знаеше се, че има жертви, но той не знае дали детето му е между тях. Беше пълно с полиция и Бърза помощ реагира веднага", разказа Ели Юрукова, кореспондент на БГНЕС, която се озовава на мястото на трагедията малко след стрелбата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

До Отраканата 33

преди 11 месеца

"учителите си харесваха "отраканите" ученици. На никого не му пукаше за "скромните, надарени и тихи" деца." ------------- Не можа ли да измислиш нещо по-умно за тpoлeнe? Точно "отраканите" са проблем на учителите в днешно време, защото се вземат много насериозно и не се съобразяват с правила нито в училище, нито в обществото. Учителите могат да научат на доста неща именно "скромните, надарени и тихи деца", но такива като теб никой не може да учи и озаптява! А точно вие малтретирате останалите!

35

Анонимен

преди 11 месеца

До 2 - това е най-голямата грешка, да прехвърляш собствената си вина на родител на учителите. Баща му с едно не се оправил и не е разбрал родния си син какви ги върши, учителите ще ви оправят децата. На някои все друг им е крив. На съд учителите, но според закона на съд отиват родителите, а не на теб каквото ти се ще.

34

Анонимен

преди 11 месеца

Е, сега ще стане астрофизик - първо ще го изстрелят в космоса медикаментозно в лудницата, а след години като го преместят в затвора ще му излизат свитки от очите, докато го.... Ха дано!

fallback