Снимка: БГНЕС
fallback

Турция е "гарант за мира, стабилността и сигурността в нашия регион", заяви в Истанбул президентът на Азербайджан Илхам Алиев, предаде Анадолската агенция.

В речта си по време на голямото технологично събитие "Текнофест" ("Teknofest") Алиев подчерта, че през последните 20 години Турция се е превърнала в държава, чиято дума се чува в света.

Той отбеляза, че Турция и Азербайджан са винаги заедно и са приятели.

Като спомена за борбата с Армения в Карабахския регион през миналата година, той каза, че Турция е подкрепяла Азербайджан от началото до края на войната.

По време на събитието Алиев шофира и първия турски електрически автомобил ТОГГ модел T10X. Той пристигна на изложението заедно с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Ердоган

преди 1 година

Скоро ще приемем Бул.га.ри.стан в състава на Тюркийе Джумхюриети! Това е единственото спасение за тая територия и миллет!

12

СЛАВА НА ЕРДОГАН

преди 1 година

СЛАВА НА ТУРЦИЯ ЗАЩИТНИКА НА МИРА И НЕЗАВИСИМОСТТА НА БАЛКАНИТЕ!Само Турция е причината да не сме на мястото на Украйна!

11

Анонимен

преди 1 година

Навремето Османска Империя била гарант България да не изчезне от картата на Света. Ако не са били Османците сърбите гърците и румънците щяха да си разделят България. Днес все още може да се видят стари карти в гугъл на България колко голяма била по площ преди Руснаците да ударят България като Украйна сега

fallback