Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Сръбският президент Александър Вучич увери за пореден път гражданите на Сърбия, че въпреки засилващия се натиск от други страни държавата ще запази военния си неутралитет и няма да влезе в НАТО, докато той заема поста държавен глава, съобщава вестник "Новости".

"Сърбия днес е една от малкото страни, които имат собствена политика, независима и свободомислеща. Докато аз съм президент, а това ще продължи още четири години, гарантирам ви като върховен главнокомандващ, че Сърбия няма да влиза в НАТО или в какъвто и да е военен блок", заяви Вучич пред граждани в курортния град Сокобаня.

"Сърбия ще пази ревностно военния си неутралитет и сама ще защитава свободата си. Това е нашият избор", заяви той.

(БТА, Райна Асенова)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Паню Баирски

преди 1 година

Никой не ви и иска в НАТО - такива жалки русофили и фурнаджийски лопати на тях не им трябват - отивайте при убиеца Путин, там ви емястото!

31

Анонимен

преди 1 година

Че някой да ви е канил в НАТО ?

30

Анонимен

преди 1 година

До А ха ха ха Вярно е че Сърбия участва в учения с НАТО за което Путин му се сърди, ама колко да му се сърди Путин като освен Вучич и председателя миротворец Си никой друг вече не бръсне Путин за слива. Или както казваше една руска булка в България на нас никой не ни бръсне сливите, та и на Путин никой не му бръсне сливата.

fallback