Снимка БГНЕС
fallback

Няма да се проведе общо отбелязване с Република Северна Македония на годишнината от смъртта на Гоце Делчев на 4 май, каза служебният министър на външните работи Николай Милков.

Той очаквал желаещите да отидат на гроба на Гоце Делчев в Северна Македония да се сблъскат със същите проблеми, както и през февруари, на годишнина от рождението на войводата.

Oще по темата
Освен това външният министър каза, че очаква политически присъди в Република Северна Македония за наши сънародници, сред които и за председателя на Културния клуб в Охрид Томе Блажевски.

"Сега ме притеснява, че през последната седмица повдигнаха обвинение на Томе Блажевски, който е председател на културния център в Охрид "Цар Борис III", след като същите под индиго буквално обвинения бяха повдигнати и на Любчо Георгиевски от центъра в Битоля. Ако тези обвинения се потвърдят от съда в един момент, значи ние ще се сдобием може би с първите политически затворници в Република Северна Македония", коментира Милков.

Наказателният кодекс предвижда от 1 до 5 години по обвиненията. В същото време подпалвача Алабаковски твърди, че се гордее с престъплението, което е извършил.

Тоест това говори за атмосферата, която е създадена там, разкритикува външният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Аз

преди 1 година

До МикаТи си болен мозък!

35

предложение

преди 1 година

Македонските богоизбрани са против да нормализираме отношенията между двете държави. Те ще ни гонят ким, докато свят светува! Те само от пари разбират и за пари е целият този тормоз, който ни налагат. Ми да направим подписка ние от народа и макар че нямаме вина за избитите техни сънародници по лагерите, да се реши този въпрос, най-сетне! Съжаляваме за невинните жертви, но не се извиняваме!

34

Анонимен

преди 1 година

Македонистите даже не знаят,че на Гоце името е Георги Делчев.Умалително е наричан Гоце.И това го изкарват като аргумент,видите ли в България няма име Гоце.Но и тука удрят на камък.Познавам и 2-*** Гоце-та от България,а сигурно не са само те.Простотията е неизменим спътник на югомакедонизма.

fallback