Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Дано България да състави стабилно правителство, ориентирано към добросъседство със Северна Македония. Това обяви македонският премиер Димитър Ковачевски, цитиран от Нова Македония.

Ковачевски е на посещение в Словения, където разговаря с премиера на страната Роберт Голоб.

Oще по темата
Македонският представител обяви, че се надява да види българско управление, ориентирано към пълното спазване на европейски идеи. Визира и тези за разширяване на ЕС.

Ковачевски призова българската страна да покаже уважение към всички свои съседи и изграждане на позитивно партньорство със Северна Македония. И припомни, че предстои приемане на промени в основния македонски закон.

Ковачевски смята, че те ще бъдат направени така, че страната му да бъде победител. Следват реформи, проведени по европейските условия.

Настоява вкарването на българите в основния закон да стане бързо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 1 година

Когато северномакедонците покажат уважение на България и българите в РСМ тогава ЕС. Нещастни сърбокомунисти все едно България е кандидат, а не те.

28

Мара Бунева

преди 1 година

Ако разбира приятелството по сърбомакедонистки, ще има да чака и той, и неговите потомци до трето поколение. Докато се осъзнаят като най-чисти българи... Имам предвид да се изкъпят добре и да изхвърлят кофата сръбска помия.

27

Анонимен

преди 1 година

РСМ е тази, която трябва да търси приятелство с България, не България. РСМ иска членство в ЕС, не България. Докато северномакедонските лидери говорят, каквото им диктува Белград и Москва, няма приятелство.

fallback